A Diósgyőri vár a Miskolc Csoport tagja
Itt van most

Itt van most

Megközelíthetőség

Diósgyőri vár
3534 Miskolc, Vár utca 24.
Tel.: +36 46 533 355
facebook.com/diosgyorivarhivatalos
Lovagi tornák tere
3534 Miskolc, Tapolcarét utca
Tel.: +36 46 533 355
Babakocsival érkezők
Felhívjuk a babakocsival érkezők figyelmét, hogy a vár felújításánál a korhűséget tartották szem előtt, így rámpák nem kerültek beépítésre. Amennyiben úgy gondolják, hogy itt hagyják a babakocsit és érkezéskor jelzik ezt a jegypénztárban, annak tárolásáról tudunk gondoskodni.
Autóval érkezők
A személygépkocsival és autóbusszal érkezők a Tapolcarét utca felől közelíthetik meg a Diósgyőri várat és a Lovagi Tornák Terét, ahol parkolási lehetőséget is biztosítunk.
A Diósgyőri vár földrajzi koordinátái: É 48° 5' 54.57" , K 20° 41' 16.79"
Vonattal érkezők
A Budapestről érkező vonatok a Miskolc-Tiszai pályaudvarra érkeznek, ahonnan a Felső Majláth felé közlekedő 1V villamossal Diósgyőr városközpontig kell utazni. A villamosmegállótól a Nagy Lajos király útjára térve a gesztenyefákkal övezett Vár utcán folytathatják útjukat egészen a Diósgyőri várig.
Parkolás
A Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere ingyenes parkolási lehetőséget biztosít vendégeinek a Tapolcarét úton, valamint a Bartók Béla utca és János utca közötti Bartók közben illetve a vár mellett a Haller utcában. A parkolók rendezvényekhez kapcsolódóan részlegesen lezárásra kerülhetnek. Kérjük látogatóinkat, érkezés előtt tájékozódjanak. A környező utcákon kijelölt parkolóhelyek díjkötelesek!
Mozgáskorlátozott vendégeink figyelmébe ajánljuk
Mozgáskorlátozott vendégeink részére az Alsó várudvarról lépcsőjáró lift üzemel a Felső várudvarig, a vár épületében pedig személylift segítségével juthatnak fel az első szintre. A liftek kezeléséhez szíveskedjenek kollégáink segítségét kérni, akik a Pénztárban és a Felső várudvarban készséggel állnak rendelkezésükre. Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a külső lépcsőn üzemelő lépcsőjárót technikai okok miatt csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személyek vehetik igénybe. Kérjük, hogy a várlátogatás tervezésekor vegyék figyelembe, hogy a várba való bejutás jelentős számú lépcsőn keresztül lehetséges. Felhívjuk mozgáskorlátozott vendégeink figyelmét, hogy a vár felújításánál a korhűséget tartották szem előtt, így rámpák nem kerültek beépítésre; egy-egy terembe küszöbön keresztül juthatnak be. Sajnálattal közöljük, hogy a lépcsőfeljáró jelenleg nem üzemel, javítása folyamatban van. Megértésüket köszönjük!
Látnivalók a Diósgyőri Vár környékén
A Diósgyőri vár Magyarország egyik legismertebb középkori építménye, amely Miskolc Diósgyőr városrészében található, alig 5 km távolságra a városközponttól. A Bükk hegység csodálatos természeti környezetének köszönhetően már a középkorban is kedvelt úti cél volt. Napjainkban, már nem a királyi család és népes udvartartása, hanem látogatók tömege érkezik Diósgyőr várába, hogy betekintést nyerjenek a középkor világába, és gyönyörködjenek a hegyoldal lábánál fekvő királyi palota magával ragadó látványában.

Lillafüred - hámori tó (7,5 km)

A festői szépségű Lillafüred a Diósgyőri vártól alig 10 percnyi autóútra található. A Palotaszálló függőkertjében gyönyörűen gondozott tematikus kertek fogadják a látogatókat. Megtekinthetik az ország legmagasabb vízesését és a mellette megbúvó Anna mésztufa barlangot, majd megpihenhetnek a Szinva patak partján egy ízletes, helyben fogott, sült pisztráng mellett.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark (4,5 km)

A Bükki Nemzeti Park határában található terület már 1355-ben Nagy Lajos király vadaskertjeként funkcionált. Napjainkban a hazai vadállomány bemutatása mellett egzotikus állatokat is megtekinthetnek a látogatók, akiket látványetetésekkel, állatsimogatókkal és szakvezetésekkel várnak.

Lillafüredi állami erdei vasút (2 km)

A kisvonat útja mély szakadékon átívelő viadukton és hosszú alagúton át vezet Diósgyőrből Lillafüredre, ahonnan pedig a Fazola Henrik-féle őskohó és a Pisztrángtelep érintésével jut el Garadna végállomáshoz. Csodálatos erdőségek tárulnak az utasok elé, az utazás önmagában is élményeket tartogat!

MISKOLCTAPOLCA BARLANGFÜRDŐ**** (14 km)

A Miskolctapolcai Barlangfürdőben megtapasztalhatja a 30°C-os karszt forrásvíz jótékony hatásait, a különleges barlangi környezet pedig a testnek és a léleknek is megnyugtató és üdítő élmény. A gyógy-, és wellness komplexum egyedülálló módon egyesíti a természet adta környezetet a modern szolgáltatásokkal.

Szinva-terasz (9 km)

A Szinva-terasz Miskolc egyik kedvelt közösségi tere. A teraszokból és a lépcsőkből álló, hangulatosan kivilágított téren csobogók és vízesések szolgálnak a kávézói beszélgetések hátteréül.